Pazar, 27 Ağustos 2017 22:09

Cpanel ve FTP den silinmeyen dosyaları silmek için!

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Merhaba,

Bu silinemeyen dosyalar herkesin belası... 

İlk olarak yapmanız gereken chmod değerlerini 777 yapmak... Tekrar silin. Sayfa yenilendiğinde (Bu yenilemeyi Cpanelden yapıyorsunuz dosya geri geliyorsa, bu defa dosya adını değiştirmeyi deneyin. Örneğin Opencart cache klasörü silinmezse anasayfada "opencart failed to open stream: Permission denied in" hatası veriyor. Zaten cache içeriği önemli değil ama arada sırada temizlenmeyince bu hata oluşuyor. Ben FTP den dosya adını değiştirdim. Sonra yeni bir cache klasörü oluşturdum. Sonra bu klasörün chmod değerini 777 yaptım. Diğer adını değiştirdiğim dosya devre dışı kaldı. Pratik çözüm:-) Cpanelden cache içeriğini düzenli temizlemek için cron işi oluşturulmalı. Bu nasıl yapılır müsait bir zamanda yazayım.

Ek: Sunucu size aitse putty.exe kullanarak sunucuya root hesabından bağlanıp, dosyaları kendi bilgisayarınızdaymış gibi silebilirsiniz...Kullanımı için müsait olunca  ekleme yaparım.

Şimdilik selamlar sevgiler.

Cüneyt Notçuoğlu

27.08.2017 

Okunma 1714 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.