Cuma, 10 Temmuz 2015 03:51

Kısa Sap Bağlama Akordu nasıl yapılır.?

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)


Hobi olarak ilgilendiğim saz çalmak, akord işin içine girince dayanılmaz işkenceye dönüşüyor. Bir de benim gibi acemiyseniz içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İnternette sağlıklı bir kaynak bulamadığımdan  kendim bulduğum bir yöntemi sizinle paylaşmak istedim.

Çünkü internette paylaşılan videolarla ne yazık ki saz telim koptu, daha büyük sorun yaşadım. Üstelik sazı satın aldığım saz ustası kendince doğru akort yaptığından, ben çalarken ses oldukça güçsüz ses alıyordum. Sesi güçlü bir saz buldum. Her telin ses frekansını ölçtüm. Bu frekans değerleriyle kendi sazımı "Akorttan hiç anlamadığım halde" akort yaptım. Mükemmel oldu. Saz  hocam Çağatay Bey bile çıkan önceki ve sonraki sese şaştı. Artık teknolojiyi kullanma zamanı. 

Öncelikle Android Tuner - gStrings programını telefonumuza Google playden indirelim. 

Auto tune ' ye basalım.

Sonra her telin frekans değerini programdan görene kadar yavaşça ayarlayalım. (Bu ayar kısa sap bağlama düzenidir. Diğerlerinde işe yaramayabilir.) 

(28 Temmuz 2015 de güncellendi.)

Alttan 1. tel için

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alttan 2. tel için

 

 

Alttan 3. tel için

 

 

 

Alttan 4. tel için

 

 

 

 

Alttan 5. tel için

 

 

 

Alttan 6. tel için

 

 Alttan 7. tel için

 

 

Düşüncelerinizi Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine gönderirseniz memnun olurum. Bu şekilde test yapmış oluruz. Selamlar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okunma 9386 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.