Cuma, 03 Ocak 2020 22:20

Youtube Google play Mi Box Wifi Sorunu

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Evet günlerdir uğraştım bir problemin çözümünü buldum. Cep telefonları tabletim, xiomi mi box 4k YouTube Smart TV de Google Play bağlanmadığından dolayı adından dolayı hiçbir fonksiyonu çalışmıyordu. Google play wifi hücresel veri  almıyordu. YouTube öylece boş dönüyordu ama yüklenmiyordu. Smart TV'de bağlantı kurulduğu halde Google Play'e girdiğim zaman Bağlantı kurulamadı hatası veriyordu.

Bunu çözmek için

1.modemin içerisindeki Yerel Ağ - DHCP Sunucusu ndan her cihaz için ip çakışmasını önlemek için 192.168.1.88 den başlayarak sabit ip verdim. Evdeki her cihaz için birer statik ip tanımladım bu şekilde Bağlantı da oldukça hızlandı

2.Wifi kanalını 5 yaptım. (Wifi tarayıcı kullanıp çevremdeki modemlerin 11 ve 1 kanalı kullandıklarını dolayısıyla modemimin bu kanal ile çakışarak yavaşladığını anladım.)

3.Wan'da Port yönlendirme yaptım udp 5228 Port açılınca bağlantı geldi. 

4. Bunlar işe yaramadıysa güvenli internetinizi kapatıp deneyin. Çalışacaktır

 

Bu linki de inceleyebilirsiniz

https://shiftdelete.net/en-iyi-wi-fi-ayari-nasil-yapilir-70870

 

2021 Ocak güncelleme :

 Yeni bir sorun çıktı. Youtube videoları bluototh a kesikli duraklayarak ses aktarıyordu. Youtube güncellemesini sildim düzeldi

Okunma 4392 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.